Як вибрати стільницю

Кожній господині хочеться, щоб її кухня, предмет особливої ​​гордості, неодмінно відрізнялася практичністю і була універсальною, а її компоненти були еталоном міцності, функціональності і служили якомога довше. Стільниця для кухні відноситься саме до таких визначних об'єктів, тому що пред'являються до неї вимоги досить високі.

Якими ж бувають кухонні стільниці, і на що звернути свою увагу при покупці цього елемента обстановки?

Вибираємо свій тип

Даний предмет інтер'єру можна умовно розділити на групи, виходячи з їх складу, фізико-хімічних властивостей і характеристик, стійкості до зношування та вартості. Основні типи даних виробів, що випускаються промисловістю:

• ДСП стільниці з пластикової ламінуванням;

• кухонні стільниці, зі штучного акрил каменю;

• кухонні стільниці з кварцового каменю;

• дерев'яні покриття на стіл (модрина, дуб);

• вироби з загартованого скла;

• виконані з природних матеріалів (граніт, мармур та інших).

Найдоступніша в технології виготовлення і кінцевої вартості стільниця для кухні виконується із спеціально скомпонованих деревно-стружкових плит, покритих захисним ламінатом. Перевагою даного вироби є найширший вибір кольорів і фактур, легкість в обробці і недорога вартість.

До недоліків можна віднести не дуже високу стійкість до зношування і схильність потрапляння вологи всередину матеріалу з плином часу. Альтернативою можуть стати стільниці з ДСП від ТОВ «СВІСС КРОНО», виконані за технологією постформінгу. Їх захищеність від зовнішнього впливу досить велика, а міцності можна порівняти з елітними матеріалами.

Дуже популярними є моделі Egger і Luxform, якість виконання яких відповідає найвищим світовим стандартам.

Вічні матеріали - камінь, скло та дерево

Купити стільницю з натурального дерева також може стати непоганим рішенням, якщо ви готові трохи розщедритися і дотримуєтеся стилю «кантрі» в інтер'єрі кухні. Сучасні дерев'яні стільниці виготовляються за особливою технологією і просочуються спеціальними складами, що гарантують довговічність і практичність матеріалу.

Стільниця з каменю або скла вважається практично «вічною», завдяки своїм властивостям і характеристикам. Спеціальне загартоване скло і натуральний камінь можуть служити вам десятиліттями і не викликати ніяких проблем з очищенням і відходом, видаленням подряпин і відколів.

Стільниця з каменю має тільки два недоліки - досить серйозну вагу і дорожнечу, але знаючі люди вибирають саме їх в якості головного компонента на своїх кухнях.