Ламінована ДСП для виготовлення дитячих меблів

Коли постає питання про облаштування дитячої, кожен батько намагається вибрати краще для своєї дитини, продумуючи все дрібниці. Матеріали для дитячих меблів повинні відповідати всім вимогам безпеки і екологічності, адже в своїй кімнаті дитина проводить більшу частину свого часу.

На сьогодні промисловістю випускається величезна різноманітність меблів для дитячих, причому ви можете придбати як готовий виріб, так і замовити у відповідній компанії меблі за своїми кресленнями і задумам, виходячи з особливостей приміщення. А можна просто купити меблеві плити і зібрати меблі самостійно. Дитячі меблі своїми руками - що може бути кращим подарунком своїй дитині?

Основні матеріали - що вважати за краще

Основні матеріали, що застосовуються для виготовлення меблів в дитячій - це, перш за все:

• натуральна деревина;

• МДФ;

• ламіновані ДСП,

• Шпонированная ДСП, МДФ, фанера;

• Метал та інші.

Натуральне дерево завжди вважалося найкращим матеріалом для дитячих меблів через свою екологічність, міцності і довговічності. Практично до єдиного мінуса такого матеріалу відносять його вартість, яка не дозволяє купувати досить дорогі меблі з натурального дерева багатьом сім'ям. Вихід знайдеться і тут, можна знайти альтернативу у вигляді ДСП або практичного і недорогого матеріалу - ламінованого ДСП.

Ламіновані ДСП - недорога альтернатива

ЛДСП - це плита, отримана пресуванням стружок дерева і хвойних тирси, які скріплюються спеціальним клеєм. На обидві сторони плити наклеюється особлива папір з малюнком, який може імітувати дерев'яну фактуру або просто яскравий і насичений колір.

Цей матеріал відрізняється найширшої гамою колірних відтінків, він приємний на дотик, стійкий до стирання і дуже доступний в ціновому діапазоні. Як декор для дитячих меблів він підходить практично ідеально, адже він повністю позбавлений сучків і сколів, завдяки ламінації. Модульні меблі в дитячу на основі ЛДСП сьогодні є основним пропозицією на ринку, завдяки дешевизні і затребуваності даного продукту.

У деяких випадках можна поєднувати різні матеріали для дитячих меблів, при цьому дуже шикарно виглядають меблі з ЛДСП зі вставками з натурального дерева, скла або металу. Ціна таких комплектів трохи вище, але їх виконання і зовнішній вигляд напевно сподобаються і вам і вашій дитині.