Меблі зі шпону

Меблі зі шпону є досить недорогі вироби, виконані з натуральних і екологічних матеріалів. Ціна його набагато нижче натуральної деревини, завдяки використанню в процесі виробництва відходів (стружок). При цьому кінцевий виріб може виглядати як досить дорогий і стильний елемент з сегмента дорогих меблів, що досягається якісної порізкою, нанесенням кромки, лакуванням і тонуванням.

Що таке шпон

Пропонована різними виробниками шпонированная меблі виготовляються з двох основних компонентів - шпону і основи. В якості основи зазвичай виступає ДВП або ДСП, фанера, МДФ. Шпоном називають тонкий (не більше 2-3 мм) шар натуральної деревини, попередньо зрізаний спеціальними верстатами з стовбура висушеного дерева і оброблений для додання заданих властивостей і характеристик.

Сьогодні деревообробна промисловість випускає близько двох сотень видів шпону з різних популярних порід дерева. Основними є:

• дубовий шпон;

• березовий;

• вишневий;

• кленовий;

• буковий;

• горіховий;

• венге та інші.

У цьому різноманітті досить легко загубитися недосвідченому покупцеві, при цьому такий асортимент дає необмежені можливості по дизайну і оформлення. Також важливим є і питання вартості, адже цілком натуральна дубові меблі і виконана з шпони дуба при практично повній відповідності зовнішнього вигляду за ціною відрізняється на порядки.

Шпоновані меблі допоможе захистити природні ресурси

Важливим також є і той факт, що при виробництві меблів з шпони використовується мала частина запасів цінної деревини лісових угідь нашої планети. Наприклад, 1 м3 колод канадського клена може піти на виготовлення одного комода і журнального столика, в той час, як той же кубометр можна пустити на шпон і виготовити кілька десятків подібних комплектів, тим самим заощаджуючи природні ресурси.

Наша компанія запропонує вам такі послуги з виготовлення меблів з шпони, як комп'ютерний розкрій, порізка фанери для меблів, крайкування, лакування та збирання. В наявності десятки варіантів шпони, починаючи від традиційних і закінчуючи самими екзотичними, ціни на які вас приємно здивують.