Стіл своїми руками

Стіл, який ідеально підійде для кухні - це досить велика рідкість. У чому переваги саморобного столу і навіщо витрачати час і сили на його виготовлення? Найчастіше кухні мають нестандартну планування через бажання розмістити в ній не тільки кухонну плиту, а й невеличкий куточок, поставити бойлер і розмістити багато інших господарські дрібниці. Найпростіший спосіб зробити життя на кухні комфортною, а стіл ергономічним і зручним у застосуванні - це самостійно виготовити його домашньому майстру.

Крок 1. Заготовки

Щоб зробити стіл своїми руками, потрібно спроектувати його і бажано накреслити на папері. Це дозволить постійно порівнювати ідею і результат і коректувати свою роботу. Для цього варто почитати, що і як зробили інші, спрогнозувати те, як буде виглядати модель кухонного столу. Можна взяти за основу сподобався проект і адаптувати його під розміри кімнати і вимоги користувача.

Для складання столу заготовляють всі необхідні частини:

  • зазвичай стільницю в домашніх умовах роблять з декількох широких нетовстих рейок або великого листа ДСП.
  • інші частини столу, в тому числі ніжки, подравниваются під розміри вироби та надають їм необхідну форму - круглу, квадратну, прямокутну.
  • заготовляють царги (поздовжні деталі для кріплення ніжок і стільниці в одну конструкцію).

Крок 2. Збірка

Стіл з ДСП або дерев'яних рейок починають збирати з прикручування ніжок до стільниці і установки царг. Для міцності конструкції використовують стяжки між царгами. Це посилить прямокутну конструкцію столу трикутним з'єднанням і додасть необхідну міцність. З'єднати стільницю з іншими елементами столу можна різними способами:

  • приєднати стільницю з царгами і ніжками спеціальними крепящими елементами на кутах або на середині царг;
  • оригінальним способом може бути кріплення по контуру царг в декількох місцях одночасно;
  • з'єднати на пазах, які дозволять розбирати конструкцію.

Крок 3. Чистова обробка

Після збору всіх компонентів, проводять чистову обробку. 

Поверхня стільниці або ніжок, царг можна покрити меблевим фасадом. Це додасть міцності і зносостійкості виробу.

Кухонний стіл з ДСП  готовий!