Поради з вибору фурнітури для кухні

Непримітна, але найнеобхідніша річ в меблів - фурнітура. Це металеві або виготовлені з композитів (сплавів, кераміки інших гібридних матеріалів) сполучні і конструктивні деталі меблів.

Фурнітура підрозділяється на два різновиди:

  • внутрішня - петлі для дверей, доводчики або амортизатори для дверей і ящиків, що з'єднують шурупи, нарізні і плоскі елементи;
  • зовнішня - дверні ручки, рейлінгові труби для навісу кухонного приладдя, полотенцесушитель, гачки для навісу.

Як зробити правильний вибір фурнітури для кухні?

Фурнітура для кухні та інших варіантів меблів випускається різними виробниками і широко представлена ​​на ринку. Для того щоб правильно підібрати свою фурнітуру, слід дотримуватися трьох нескладних правил:

  • Ціна фурнітури і матеріалів, з якої зроблені меблі, повинна зіставлятися, тобто високоякісна фурнітура потрібна для меблів з натуральних матеріалів високої щільності і довговічності. Це дозволить експлуатувати меблі приблизно стільки ж, скільки може прослужити і фурнітура;
  • Фурнітура зовнішнього виконання підбирається по використовуваному в декорі меблів, стильовому напрямку. Розкішні, з завитками металеві ручки для ящиків ідеально підходять для комодів або столів в стилі ампір, ренесанс, але абсолютно неприпустимі в меблів хай-тек;
  • Підбір фурнітури бажано робити заздалегідь і замовляти повний її обсяг разом з іншими матеріалами в одній фірмі. Це дозволить уникнути різношерстості моделей і забезпечить контроль якості.

Меблеві фірми зазвичай пропонують повний асортимент всього найнеобхіднішого для домашнього майстра. Купити фурнітуру для кухні можна на нашому сайті. У нас представлений широкий асортимент від кращих перевірених роками виробників.

Надійність, марка, ергономічність

Є ще кілька важливих зауважень до вибору і використання фурнітури для меблів. Якщо меблі розраховані на рівень еліт-класу, то варто задуматися над комплектацією дорогої, але ергономічною, ефективної фурнітурою. Наприклад, для ящиків столу бажано придбати високоякісні доводчики, які безшумно і зручно, без зусиль будуть управляти переміщенням. Це ж дасть можливість використовувати 100% простору ящика. Дешева фурнітура відкриє тільки частина ящика і, це буде незрівнянно з витратами на меблі з натурального дерева або з металевим фасадом.

Навпаки - проста і недорога фурнітура доречна в композиціях з синтетики середнього і початкового рівня. Надійна марка, перевірена в інших виробах - це гарантія високої якості фурнітури в кожному виробі. Переплачувати за марку чи ні - справа користувача, але тут варто зважити ризик отримати ненадійний по зносостійкості продукт.