Меблеві фасади

Гарний і практичний зовнішній вигляд меблів - це вдало підібраний меблевий фасад. Так називають зовнішню сторону, лицьову сторону  кухонних меблів, меблів для вітальні, спальні, дитячої кімнати.

З чого роблять?

Які матеріали застосовують у виготовленні фасаду меблів? Найпопулярнішими залишаються три різновиди:

  • фасади з МДФ;
  • фасадна поверхня з листів ДСП з водозахисним покриттям;
  • пластикові фасади.

Є більш рідкісні види фасадів: металеві листи (зазвичай - легкий алюміній або тонкий сталевий сплав), скло і  деревина. Три останніх різновиди підвищують вартість виробу, але дозволяють створити дуже міцний і стійкий до агресивного середовища і механічних впливів, корпус меблів.

Різновиди меблевих фасадів і їх застосування

Фасади використовують для підвищення стійкості або додання додаткових дизайнерських властивостей меблів. Кухонні фасади роблять з пластика або комбінованих матеріалів. Це дозволяє зберегти міцність конструкції при хороших водовідштовхувальних властивостей і стійкості до чистячих хімічних речовин. Металеві кухонні фасади дорожче, але і стійкість їх дуже висока. Такі меблі практично не схильна до зносу. Для меблів у вітальнях або приймальні, кабінеті офісу, бажано використовувати дорогі фасади з  дерева.

Переваги меблевих фасадів

Установка меблевого фасаду на поверхню меблевої конструкції - це можливість зробити меблі з того матеріалу, який найбільше підходить в даний момент і відрізняється затребуваними характеристиками. Це дозволить:

  • створити конструкцію меблів, яка має оптимальне співвідношення ціна-якість;
  • не використовувати складну і дорогу обробку поверхні;
  • не використовувати складну технологію догляду за лакованими-шліфованою;
  • підібрати нестандартний, унікальний дизайн меблів;
  • забезпечити підвищену міцність і довговічність.

Фасади можуть змінюватися без порушення цілісності конструкції. Є незнімні моделі фасадів, які мають клеєну основу.

Якщо користувач захоче змінити зовнішній вигляд меблів,то  легко можна змінити фасади (дверцята шаф, столів і т.д.) і органічно вписати їх в новий дизайн квартири.